Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2011 12:42 - Църквата заклейми Дънов и Ванга
Автор: iliqnalazarova Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4386 Коментари: 4 Гласове:
5



Новината, че църквата подкрепя йеромонах Висарион и книгата му, в която Ванга и Петър Дънов са обявени за „пророци и предтечи на Антихриста“, предизвиква широко обществено негодувание. В книгата си  той нарича Петър Дънов „опасен лъжеучител”, а пророчицата Ванга – „съвременна магьосница” и „нещастна жена, жертва на тъмните сили”. Според скандалният монах двамата велики българи са били под влианието на демони. И тук идват въпросите: защо Църквата мълча 21 години и не порица публично и официално Ванга, защото както всички знаем Дънов е бил отлъчен още 1916 г.  И защо дори сега не го направи Св. Синод, а идва някакъв млад свещеник от Гърция за да ни отваря очите? Защо точно Ванга, която е може би единствената, която никога не е прибирала пари за себе си и наистина е познавала и е помагала на изпадналите в беда е под прицела на свещениците? Та не трябва ли  Църквата да говори за „опазване на чистотата“ на вярата ни, а не да се обръща срещу най-чистото сред НЕ-святото? Йеромонах Висарион твърди, че Ванга имала ученици, последователи и се поставяла над религията и Църквата. Това са абсолютни безпочвени твърдения. Чудя се как българската църква може да подкрепя този театър и да застава зад някакъв си младок, който идва от елинските земи и заклеймява нашите изцерители. Та нали в светото писание пише, че Бог е любов и трябва да се обичаме, а не да се мразим и отричаме. Преди няколко месеца бях свидетел на това, как в един манастир продават светена вода и то на цени, които са много далеч от символичните. И това е практика, която се среща в повечето манастири и църкви. А да не говорим за цените на нощувките, които се определят от свещениците по външния вид на желаещите. Нямам думи, тъмнина и безпросветност, осветена с продажбите на свещи от всякакъв калибър и подплатена с такси за това и онова! Търговците са в храма и когато ги разобличат, се сещат какви прекрасни правоверни и православни християни са! На това ли ги учи Бог- да въртят бизнес, да заклеймяват, мразят и настройват хората един срещу друг? Съмнявам се. Ето кой се е отдалечил от вярата си. И Св. Апостол Павел е гонил Христос, но се е осъзнал. За това аз гледам оптимистично и вярвам, че има шанс многобройните грешки да бъдат поправени и опростени, защото именно на това ни учи християнството- да си прощаваме, не да мразим, а да обичаме.



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. dedenze - Истината е очевидна и ясна
16.04.2011 13:30
Съвременната религия, не само християнската, е напълно комерсиализирана. Тя пази своята територия ревностно както и "стадото", каето и плаща. Все повече хора разбират това.
Ванга и Дънов са светли и човеколюбиви личности, затова подобни определения за тях са повече от смешни, даже и да приемем, че са обикновени хора без свръхестествени възможности !
цитирай
2. karaiany - Избраните са били винаги гонени и ...
16.04.2011 14:07
Избраните са били винаги гонени и преследвани !
Дънов , както и всички , проповядващи извън Канона са били отричани . И това се прави от наследниците на на най-отричания и най - преследван от всички , чийто възкресение ще празнуваме след броени дни !
Плачевно е , когато Вярата бива институционирана и храмът превърнат в пазар !
Аз вярвам , че не е далеч времето , когато масите на всички тя търговци на лъжата ще бъдат преобърнати....
А какво да кажем за Баба Ванга ? Тя бе свята жена , но силна и не" цепеше басма " нито на цар , нито на владика- затова не я обичаха , не я обичат и сега , толкова години след нейната смърт.
Но такава е съдбата на Избраните - да бъдат отричани , но не и от тя , които имат очи да видят !
Поздравления за поста, Илиана !
цитирай
3. анонимен - бай Промо
14.05.2012 21:35
Отн.: 'А какво да кажем за Баба Ванга?'
Ами има някои работи, които могат да се кажат ... като например някои въпроси:
1. Била ли е В. параван на ДС за контрол на оперативно-интересни лица (на времето за Петрич се издаваше Открит лист - на практика службите са имали пълен и абсолютен достъп за безпроблемен контрол на посетителите при В.)
2. Била ли е В. част от проект на КГБ за разработване на Психотронно оръжие ... и закъде. И къде са отишли резултатите ... и приходите от тях.
3. Защо ст.н.с. от Института по психология В. и Полковник КГБ Дж. толкова си приличат ... и като PR, ... и като реализация.
4. Ако ст.к.в. В. е била наистина ст.н.с. от И-та по псих. с какви окултни и милиционерски разработки се е занимавала и кои са били в екипа, кой е бил възложителят и кой инвеститорът ... кой, как, къде и защо е ползвал тези разбработки впоследствие.
5. Не е ли била самата В. през цялото време непрекъснато жиртва на разни разрботки на Службите, които са били ненаситни в 'правенето на болтове' и писането на дисертации от всякакъв род и вид (без оглед на пораженията).
6. Колко всъщност са фактическите жертвите на цялата тази история около В.
7. Случката с В. на 12 год. не е ли част от програмата за Психотронно оръжие на КГБ - и защо всичко е било покрито още навремето (става въпрос за нечувана жестокост с необратими последствия).
8. Била ли е В. подменена през 80 год. с някаква по-сериозна вещица по Проекта.
9. Защо Великата Пророчица не е предсказала смъртта на своята любима приятелка Л.Ж. ... и какви са били тези апартаменти, които са раздавали ... и по каква линия ... и на какво основание.
10. Къде изчезнаха парите от разработката след 1996 год. и всъщност на кого са били през цялото време ... и т.н.
цитирай
4. анонимен - Отн.: '... в един манастир продават светена вода'
29.10.2012 07:36
И в аптеките продават алкално сребро по 4 лв. (за флакон от 100 ml 'светена вода').
Когато нещата се продават на 'фабрично-заводска цена' (по себестойност) - лошо няма, дори и да има някаква нормална печалба от 10-20%. Когато печалбата от продажба на книги (на ст.к.в. В. и на Учителя Д. напр.) стане 500% и повече процента, тогава вече става въпрос за шарлатанство и за духовен бизнес ... особено като се вземе предвид, че тези пари са хвърлят 'на вятъра' за лъжи и манипулации.
Може би е вярно, че 'Църквата се е превърнала малко в ООД', както още по-вярно е, че духовният бизнес на ст.к.в. В. и на Учителя Д. много от отдавна е с НЕограничена отговорност ... не само по отношение на духовност и на морал, но и на безскрупулност и арогантност ... особено откакто 'се ожени' за национал-комунистическата пропаганда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliqnalazarova
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 376727
Постинги: 87
Коментари: 59
Гласове: 119
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930