Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2010 11:53 - Европейското ни самочувствие
Автор: iliqnalazarova Категория: Политика   
Прочетен: 2217 Коментари: 1 Гласове:
1



Европейското ни самочувствие отдавна се изпари.Може да се каже ,че този момент настъпи след като България влезе в европейския съюз.Всички българи очаквахме нещо в нашия живот да се промени.Да стане по-добре,но уви.България се превърна в най-критикуваната страна и бе определена за най-бедната .За това ли се присъединихме ?За да ни критикуват  и  изобразяват като тоалетна по изложенията.Европейският съюз това,европейският съюз онова,на всички нас ,ни писна от този съюз.Та не си ли бяхме европейци и преди десет годи ?Бяхме и то с доста по-високо самочувствие .А сега какво -скандали и излагации пред цяла Европа:този окрал това,онзи другото,подливаме си вода ,вместо да бъдем единни и да покажем на какво сме способни.

Миглена Кунева –първият европейски комисар от България .Ресорът, който й  бе определен, бе защита на потребителите.Не знам какво е правила и как ,но аз като потребител не съм усетила никаква промяна.Докато по неин адрес се трупаха похвали,аз стоях и се чудех с какво толкова ги е заслужила.Но все пак като я хвалят ,и ние се радваме ,понеже е от нашите .А след като медиите гръмнаха с мълвата ,че имала вземане даване с Барозу ,ние-българите, пак изпъчихме гърди и гордо заявихме ,че българките били най-големите красавици.Е ,не може без скандал.Няма случай ,в който да не е избухнал такъв.При Кунева имаше

,а този с Желева направо ни скри шапката.Изслушването й пред комисията бе същински цирк.То се превърна в зрелище .Светът видя как българин на българин подлива вода.След това фиаско нашето самочувствие спадна тотално.За това помогна националното предателство от страна на Първанова,която надмина себе си.И ни показа как се ,,помага’’ на сънародник в беда. Но Кристалина вече е друго нещо.Тя бе на точното място и в точния момент.Знае как да говори и да се държи.Тежи си на мястото и това си личи .Най –сетне една кадърна жена ,която да ни представя и защитава подобаващо.Политиката е ясна като бял ден .Но животът на малкия човек не е.Един обикновен българин ,когато отиде в една европейска страна ,не се ли чувства подтиснат,като гледа как европейските народи харчат през пръсти и си позволяват всичко ,което им е на сърце.Имат пари и за себе си,и за децата си ,и за внуците си.През зимата ходят на ски,лятото на море ,а нашият човек се чуди как да свърже двата края.За какво европейско самочувствие говорим ?Не мога да разбера.Най-много двайсетина процента от българите да го притежават .И как да се почувстваме европейци в своята страна и на своя континент?Като всички европейски страни изпъкват с по нещо положително ,а европейците  ни се смеят в лицето и ни показват колко по-добре живеят от нас ,стандартът им бил по-висок ,университетите им били по –добри и всичко за което се сетиш е по-по-най от нешето.А ние какво?Стоим и им се възхищаваме ,опитваме се да им подражаваме и се самосъжаляваме .Европейското ни самочувствие отдавна е безвъзвратно загубено.Изгуби се някъде измежду скандалите,политиците и жалкото ни съществуване.Тъжно,но факт.





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. fire - Да,
18.08.2010 23:57
но за да го загубим сме си виновни само и единствено ние. С влизането ни в съюза ни се даде възможност да се покажем колко сме велики, е уви, не се получи. Но нима за това е виновен Барозу? Или Ферхойген? Или обикновените европейски граждани? Истината е просто, че ние навсякъде се излагаме, излагаме се у нас, излагаме се и в чужбина. Такъв ни е манталитетът, за съжаление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliqnalazarova
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 376617
Постинги: 87
Коментари: 59
Гласове: 119
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930