Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2011 12:58 - „Човек е готов на много неща, за да събуди любов, но ще се реши на всичко, за да предизвика завист.“Марк Твен
Автор: iliqnalazarova Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2671 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 03.04.2011 19:24


Любовта е онова чувство, без което не можеш. Живееш и постоянно търсиш любов. А когато я намериш, какво? Правиш и невъзможното за да я задържиш. Искаш да обичаш и да бъдеш обичана. Лишаваш се от вредните си навици, от срещите с приятели, променяш напълно начина си на живот заради любовта. Мислиш си, че така ще бъдеш щастлива. Влюбена си. Опиянена си. Но след време разбираш, че всички жертви са били напразни. Любовта се е изпарила. Ежедневието и битовизмите са я превърнали в едно болезнено чувство. Останала си сам сама в празния си апартамент-без приятели и без любов. А ти обичаше...и искаше да бъдеш обичана. Започваш война с апатията. Опитваш се да пробудиш онзи трепет, който те е карал да се чувстваш специална и щастлива. Започваш да обсебваш другия. Спомняш си за миговете, в които си била щастлива и се опитваш да ги възкресиш. Но, не се получава. Силно желаеш любовта да се върне в живота ти, но това желание е продиктувано само и единствено от егоизмa ти. Ти просто искаш да покажеш на света, че си щастлива и обичана. Че времето и усилията, които си посветила на тази любов не са били напразни. Чуваш за разделите на близки за теб хора. Питаш ги, каква е била причината, а те отговарят:,,любовта се изпари"". Ти способна ли си на подобна стъпка? Можеш ли да изоставиш човека до себе си, само защото любовта вече я няма? Не!!! Ти предпочиташ маската на щастливата двойка, която ще се обича вечно. Не можеш да опазиш душата си от суетата. Играеш игра. Страхотна си в очите на другите. Появяваш се с ,,любовта на живота си’’. Парадираш с щастието, което другите привидно никога няма да имат. Харесва ти да виждаш завистта в очите им. Желанието им да бъдат като теб-успели, щастливи и влюбени. Не можеш да признаеш, че си загубила любовта. В началото сърцето ти е било разбито на парченца. Обвинявала си себе си за това. Плакала си хиляди пъти...но вече не е така. Времето и липсата на любов са те превърнали в бездушно същество, което е готово да жертва всичко само и само егото му да бъде задоволено. Или както се пее в една песен:,,...всичко е само игра, всичко е само спектакъл...’’. Усмивките и блясъкът прикриват истинската ти същност. Винаги си искала да бъдеш желана. Да имаш живот, за който другите могат само да мечтаят. Поздравления! Ти успя!



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. neleta - да,
27.10.2011 12:57
парадността и показността не са любов, а....пародия, с която само се проблясва в пространството на егоцентричната самовлюбеност....Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliqnalazarova
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 375760
Постинги: 87
Коментари: 59
Гласове: 119
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031