Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2011 13:53 - Социалните мрежи и новините. Как TWITTER ни прави по-добри в споделянето
Автор: iliqnalazarova Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2005 Коментари: 0 Гласове:
2



И макар че много хора, работещи в медиите, не използват социалната мрежа заради прекалено големия фокус върху светския живот, има някои неща, които я правят безценен помощник за всеки един журналист. Вижте пет от тях, подбарни от сайта Memeburn.com.
1. Twitter е една от най-популярните социални мрежи
Възползвайте се от това ако сте начинаещ журналист или работите на свободна практика. Twitter е един от най-добрите начини да направите работата си известна и да се свържете с точните хора. Един от най-ценните ресурси на един журналист са неговите контакти – а какъв по-лесен начин да намирате нови хора и да поддържате връзка със стари познати от една социална интернет мрежа?  
2. Twitter е непрестанен източник на вдъхновение и нови истории
Като един истински журналист трябва да се вслушате в „гласа на народа“ – а той ви е даден на тепсия в Twitter. Просто следете за какво говорят хората – това ще ви помогне да изберете материал за своята статия. Ако например цялото Twitter общество говори за годежа на принц Уилям в Кения, може би е крайно време да напишете статия за най-романтичните кътчета в африканската държава или, пък, защо не за най-известните предложения за брак в историята. Възможностите са неограничени.
3. Чрез Twitter получавате бързо мнението на читателите си
Журналистите в печатните медии чакат доста време, докато разберат какъв е отзивът на читателите към тяхната статия. В Twitter това време може да се сведе до минути. Информацията за това колко бързо и колко пъти е ретуитнато ваше съобщение може да ви бъде особено полезна, тъй като ще ви помогне да разберете какво харесват хората. Ако ваше съобщение не бъде ретуитнато изобщо, това също е показател, който би ви помогнал да усъвършенствате писането си.
4. Twitter е идеалната платформа за разпространение на горещи новини
Много по-вероятно е днес да научите за нещо в Twitter 15 минути преди да го обявят по BBC. Пример за това е самолетната катастрофа на река Хъдсън през януари 2009 година, когато новината бе първо обявена в социалната мрежа. Използвайте мобилната версия на Twitter, за да бъдете един от първите, които ще съобщят следващата гореща новина.
5. Самият формат на Twitter ни прави по-добри писатели
Когато трябва да си поберем мислите в 140 символа в съзнанието ни се отключва нещо, наречено креативност – най-важният ресурс за журналиста. Постепенно всеки се научава как да събере мислите си в малкото символи и да направи информацията едновременно съдържателна и грабваща.  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliqnalazarova
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 376653
Постинги: 87
Коментари: 59
Гласове: 119
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930