Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2011 20:22 - Мисли за Бог
Автор: iliqnalazarova Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5707 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 21.07.2011 15:49


Аз съм християнски атеист. Не вярвам, в това, което наричаме Бог. Осъзнах това в ранната си младост, когато ме измъчваше тежкият въпрос-има ли Го, или не. Аз мисля, че Бог е създаден от хората, а не обратното. Мисля, че хората са Го създали, защото са били самотни, безсилни, отчаяни. Искали са по този начин да разкрият тайната на битието. Да отговорят на нерешимите проблеми, които животът хвърля в лицата ни-кои сме, откъде идваме и къде отиваме. Какво е било преди нас, преди тези светове, тези милиарди и милиарди светове, летящи във Вселената с такава абсолютна точност. Какво ще има след тях. Според мен ние сме Го създали, защото сме слаби, защото преди всичко се страхуваме от живота и смъртта. Да живееш е много трудно, а умирането е винаги изпълнено със скръб. И вярата в Бог, който ни помага да преодолеем тези две препятствия, ни доставя безкрайно облекчение. Разбирам това добре. Дори понякога завиждам на вярващите. Но никога, никога не ме обземат съмнения, или  надеждата, че Бог съществува. Че Той има време за мен,  да ме открие сред тези милиарди светове и да ми помогне. И така-аз  сама се грижа за себе си. Но има и още нещо-никак не харесвам църквата, без значение от деноминацията. Не харесвам и свещениците, дори и интелигентните и добрите. Не мога да забравя, че те служат на тази материална власт. Винаги в такива моменти се разбужда моят антиклерикализъм. Тогава приветствам духа на моя дядо по майчина линия. Той беше анархист и обичаше една песен:,,Ще обесим кралете с червата на свещениците"". Въпреки това, повтарям-аз съм християнка.
                                      Из ,,Силата на Разума""...



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. roy - Когато човек осъзнае собствената ...
15.10.2011 02:57
Когато човек осъзнае собствената си незначителност на фона на вселената.Когато разбере,че почти нищо не зависи от него и че животът е един низ от случайности и стремления,тогава може би е помъдрял и започва да разбира, че не всичко за което сетивата му носят информация е реалния и абсолютен свят.Може би не сме дорасли и наполовината от необходимото за да се научим виждаме невидимото и да усещаме нематериалното.Дано не се изтребим по пътя към нашето израстване.
цитирай
2. ravramov - От нашето неверие печели дяволът!!!
23.04.2013 14:09
Уважаема Илияна, напълно Ви разбирам, тъй като и аз преди бях невярващ. Всъщност, невярващи хора няма, но мнозина вместо в Бог, вярват в зодий, черни котки, петък 13-ти ..., т.е. в суеверия! Всичко това показва, че Бог е вложил вярата у човека, и да вярваш в Бог е нещо напълно естествено и човешко.
Човекът е венец на Божието творение и е надарен от Бог със свободна воля, т.е. ако човек пожелае може и да не вярва в Бога - право на избор. За съществуването на Бог свидетелства най-вече нашата съвест, този неподкупен съдия, който ни изобличава и укорява за извършените грехове. В човешката съвест са вложени всички Божий заповеди - не лъжи, не кради, не убивай и т.н. След като човекът е нарушил Божийте заповеди чрез своите прародители Адам и Ева, Бог му е дал заповедите и в писмен вид, за да може да събуди потъпканата човешка съвест.
Когато човекът стигнал до там, че напълно охладнял към Бога и забравил за Него, Бог Отец изпратил на човека Своя Единороден Син Иисус Христос, Който изкупил човека със Своята пречиста кръв, пролята доброволно на св. Кръст за всички нас - грешните! Около 2500 години преди това, за идването на Господ Иисус Христос са пророкували множество пророци и това е описано подробно във Ветхия (стария) завет. Господ Иисус Христос извършил безброи чудеса - изцерявал болни, сакати, слепи и неми, изгонвал бесове, възкресявал мъртъвци и пр. и пр. А за възкръсването и възнесението на Господ Иисус Христос свидетелстват мнозина и най-вече светите Апостоли, които след това претърпели мъки, несгоди, глад, жажда, гонения и накрая смърт, за да проповядват Христовото учение и възкресението на Господа! Свети апостол Павел казва: "Ако пък Христос не е възкръснал, то празна е нашата проповед, празна е и вашата вяра... Но ето, Христос възкръсна от мъртви и за умрелите стана начатък" (1Кор. 15:14,20).
цитирай
3. ravramov - Продължение...
23.04.2013 14:33
След Своето преславно Възкресение и след Своето възнесение на небесата, Господ Иисус Христос се е явявал на множество Свои последователи - монаси, отшелници, изповедници, мъченици и пр., на които е давал сили да лекуват болни, да изгонват бесове, да възкресяват мъртъвци, защото Той е казал: "Истина, истина ви казвам: който вярва в Мене, делата, що Аз върша, и той ще върши, и по-големи от тях ще върши; защото Аз отивам при Отца Си" (Йоан. 14:12).
И така, по-безспорни и категорични доказателства за съществуването на Господ и за Неговото преславно Възкресение от мъртвите, няма! От нашето неверие печели единствено нашият противник - дявола, за когото Господ казва: "Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата" (Йоан. 8:44). Именно дяволът ни внушава мисли на неверие, за да ни отчужди от Спасителя и да ни погуби навеки.
Всички ние със свободната си воля избираме с кого да бъдем - с Христос, или с Неговия противник - дявола! От това зависи и вечната ни съдба - с Господ в Царството Небесно, или с дявола - в ада!

Бог с Вас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliqnalazarova
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 376580
Постинги: 87
Коментари: 59
Гласове: 119
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930